De uitgang van de schuldenlast van huishoudens

Terwijl de overheid en financiële autoriteiten een ‘plan voor het beheer van de schulden van huishoudens’ aankondigden, voorspelden bankbiljetten dat de kredietlimieten in de toekomst aanzienlijk zouden dalen voor degenen met een laag inkomen.

Volgens de financiële rechten van 30 juni heeft het Financieel Comité de vorige dag besloten om de regeling van 40 procent van de DSR (totale terugbetalingsratio van de schuldenlast) die het beheer van de schulden van huishoudens aankondigt en die momenteel per bank wordt toegepast, op de aandelenmarkten te toepassen. DSR is het aandeel van de jaarlijkse terugbetaling van de basisfondsen van alle leningen, waaronder hypotheekleningen, kredietleningen en cadmologie, in het jaarlijkse inkomen.

De sleutel tot de maatregel voor het beheer van de schuldenlast van huishoudens is de toepassing van de huidige DSR-verordening op basis van financiële instellingen. Momenteel is het alleen een gemiddelde van 40 procent per bank, wat betekent dat het meer dan 40 procent van de leningen per week ontvangt, maar het is in de toekomst verboden.

De financiële commissie besloot om de DSR-eenheid toe te passen, zelfs wanneer de hypotheekleningen van de woningen met meer dan 600 miljoen won worden gebruikt in de hele gereguleerde regio, inclusief de regio van de coördinerende zone, die vanaf juli naar de eerste fase komt. Kredietleningen worden gereguleerd door DSR met een kredietlening van meer dan 100 miljoen gewonnen, waardoor de inkomensvereisten worden weggenomen.

Vanaf juli volgend jaar zal de verordening met twee stappen worden versterkt. Als de totale lening meer dan 200 miljoen won, zal de verordening van 40 procent van de DSR worden toegepast. Vanaf juli 2023 is het plan om de totale kredieten van 100 miljoen te overschrijden door de drie fasen toe te passen, inclusief de toepassing van de verordening van 40 procent van de DSR.

Bovendien is de verordening van 40% van de DSR alleen van toepassing als het krediet voor kredieten meer dan 80 miljoen won per jaar en meer dan 100 miljoen won wordt verstrekt, maar vanaf juli zal deze worden toegepast op kredietleningen met een overschrijding van 100 miljoen gewonnen, ongeacht het inkomen.

Bankbiljetten 폰테크 voorspelden dat de klap van de lagere inkomens zou toenemen toen de ‘plannen voor het beheer van de schulden van huishoudens’ werden aangekondigd.

De DSR wordt toegepast op hypotheekleningen die alleen de hypotheekwaarde hebben gewonnen, waardoor de kredietlimiet wordt bepaald op basis van het inkomen.

Bovendien kon de lening niet voldoende worden toegekend, zelfs niet voor de hogere inkomens, zelfs als de terugbetalingscapaciteit werd ondersteund door de verordening van 40% van LTV (40% van de speculatieve en speculatieve oververhitte gebieden en 50% van de gecoördineerde regio). Maar als mensen met een laag inkomen een huis konden kopen met een groot bedrag aan inkomsten, maar hun persoonlijke terugbetalingscapaciteiten zouden beginnen te verminderen, zouden ze hun kredietlimieten aanzienlijk moeten verlagen ten opzichte van de hogere inkomens.

Een ambtenaar van de gemeentelijke bank zei: “In de tussentijd waren er veel huishoudens die gebruik maakten van kredietleningen buiten de hypotheek om het tekort aan geld te vullen. Het zal moeilijk zijn om verschillende leningen te verzamelen en een huis te kopen, omdat de totale kredietlimiet voor inkomens is vastgesteld.”

Een ambtenaar zei: “Er is een enorme klap voor mensen met een laag inkomen, en voor degenen met een hoog inkomen zijn er vaak geen limieten voor hypotheekkredieten volgens de LTV-regelgeving. Met andere woorden, als u de kredietlimiet van de bank opent, kunt u een kredietlening aan de hoofddealer (de hypotheek van de woning) samenvoegen om een ​​lening te ontvangen.Maar voor de lage inkomens zullen de DSR-regelgeving de kredietlimieten moeten verminderen. “

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다